14.000 de beneficiari direcți în 90 de proiecte de sănătate

„Împreună pentru fiecare zi de mâine”, platforma de implicare în comunitate lansată de Janssen, compania farmaceutică a Johnson&Johnson România, uneşte inițiativele de responsabilitate socială realizate în ultima perioadă în România.

În perioada 2016-2017, compania a dezvoltat în România 90 de proiecte care au avut ca scop îmbunătățirea sănătăţii şi calității vieții românilor și de care au beneficiat în mod direct 14.000 de persoane. „Ne bucurăm să vedem că doar în doi ani am inițiat și ne-am implicat în proiecte care au generat deja schimbări pozitive în rândul membrilor comunității căreia îi aparţinem. Oamenii, pasiunea lor, alături de convingerea că ei înșiși sunt un catalizator al faptelor bune, au contribuit la succesul acestor proiecte. Împreună pentru fiecare zi de mâine reflectă valorile care ghidează activitatea Janssen România în toate proiectele şi iniţiativele locale pe care le-am dezvoltat şi susţinut în perioada 2016-2017”, a declarat Christian Rodseth, managing director al Janssen România.

Platforma are la bază trei direcții strategice: salvarea și îmbunătățirea vieților femeilor și copiilor, prevenirea afecțiunilor în rândul populațiilor vulnerabile și întărirea capacității personalului medical. Inițiativele dedicate salvării și îmbunătățirii vieții femeilor și copiilor au avut ca scop adresarea unor teme precum mortalitatea infantilă sau gestionarea unor afecțiuni complexe, cum este cazul sclerozei multiple. Alături de World Vison, Janssen a contribuit la finanțarea necesară pentru achiziţia unor kituri de igienă, dotarea cabinetelor medicale şi pregătirea personalului medical din mediul rural. De asemenea, împreună cu Asociația Pacienților cu Afecțiuni Neurodegenerative din România, a fost organizată prima întâlnire între copii – pacienţi cu scleroză multiplă, părinți și cadre medicale specializate cu scopul de a creşte nivelul de informare și a oferi sprijin psihologic pentru o gestionare cât mai eficientă a acestui diagnostic.