Afecțiunile misterioase descoperite de ortodonți

 

În ultima perioadă la cabinetele ortodonților vin pacienți care au dureri îngrozitoare la nivelul capului, cefei, cărora le rămâne gura deschisă și nu o mai pot închide sau care nu mai pot deschide gura.

Ortodonția este o ramură a medicinei dentare care se ocupă, în principal, de frumos, de estetic. Majoritatea oamenilor se gândesc la ea ca la specializarea care îndreaptă dinții, mai ales la copii. În ultimii ani însă, pacienții adulți sunt tot mai numeroși și aparatele dentare moderne pot îndrepta dinții adulților foarte rapid și eficient, uneori chiar fără ca aparatul dentar să se vadă.

Astfel, prin îndreptarea dinților, ortodontul rezolvă mai multe probleme: crește estetica dentară și facială a pacientului, ceea ce duce la creșterea stimei de sine și a acceptabilității sociale, rezolvă probleme de ocluzie (mușcătură) și de creștere a maxilarelor, ceea ce îmbunătățește masticația, fonația și previne problemele parodontale și riscul de carii. Mai mult decât atât, în ultima perioadă la cabinetele ortodonților vin pacienți care au dureri îngrozitoare la nivelul capului, cefei, cărora le rămâne gura deschisă și nu o mai pot închide sau care nu mai pot deschide gura.

Acești pacienți suferă o scădere considerabilă a calității vieții, zilele lor devin un chin, iar acțiuni simple care se fac în mod automat fără să ne gândim la ele, cum ar fi mâncatul, vorbitul, dormitul, căscatul, devin un chin și o problema reală.

De cele mai multe ori, acești pacienți ajung să fie consultați de nenumărați medici de alte specializări, de la neurologi până la psihiatri, unii dintre ei chiar ajung să ia tratament psihiatric, pentru că nu li se depistează nicio cauză a acestor probleme. Și tot de cele mai multe ori, ajung la ortodont întâmplător, după luni de chin și de investigații din cele mai complexe (de la radiografii și consultații, până la RMN) și sunt uimiți să constate cum durerile dispar, viața le revine la normal într-un timp relativ scurt, fără niciun fel de medicamente.

Mai multe informații despre afecțiunile descoperite de ortodonți și cum pot fi remediate găsiți pe http://www.ortogether.ro/.