Analize cu rezultate rapide și sigure la SCJU ILfov

O gamă cât mai largă de analize specifice vor putea fi efectuate, în curând, la Spitalul Clinic Județean de Urgență Ilfov, datorită investiției în laboratorul de analize medicale.

 

Studiul de fezabilitate comandat de conducerea spitalului a dus la achiziționarea unor echipamente de laborator moderne, de ultimă generație, care permit  efectuarea unor analize cu rezultate rapide și sigure, precum hemoleucograma, biochimie urinară, biochimie, imunologie, electroforeză capilară, markeri tumorali și analize materno-fetale, determinând astfel scăderea cu 50% a cheltuielilor.

„Economia realizată va fi redirecționată către efectuarea unor noi tipuri de  analize utile pentru stabilirea unor diagnostice rapide și precise. Vom putea efectua o gamă cât mai largă de testări în imunologie, markeri tumorali și analize specifice materno-fetale”, a declarat dr. Patricia Ene, managerul Spitalului Clinic Județean de Urgență (SCJU) Ilfov.

Deși, în prezent, doar pacienții internați în spital pot efectua analize în cadrul laboratorului, conducerea unității medicale a depus actele pentru a obține acreditarea RENAR, astfel încât, după semnarea contractului cu Casa Județeană de Asigurări de Sănătate Ilfov, pacienții vor putea accesa analizele în ambulatoriu, în baza unei trimiteri de la medicul de familie. ”În plus, pacienții care nu sunt internați în spital și nu au nici trimitere de la medicul de familie vor putea efectua aceste analize contra- cost”, a anunțat managerul spitalului.