Aplicație mobilă pentru tinerii adulți afectați de cancer

Asociația The Little People România a creat prima aplicație mobilă concepută să conecteze persoane și să creeze conexiuni între tinerii adulți care se luptă cu cancerul. Izolarea este cunoscută ca fiind problema numărul unu a tinerilor bolnavi de această maladie cumplită.

Boala le perturbă realizarea etapelor de dezvoltare, cum ar fi creșterea independenței și cariera / realizarea obiectivelor de educație și, de asemenea, interferează cu relațiile sociale. Tratamentele împotriva cancerului pot provoca pacienților experimentarea unei serii de efecte secundare fizice și psihice, inclusiv durere, oboseală, afectarea imaginii legate de propriul corp (cicatrici, alopecie, amputație) depresie, anxietate. La nivel social, tratamentul medical poate provoca izolare față de colegi. Aceștia sunt în căutarea celor care trec prin experiențe similare, au aceleași întrebări, provocări, și în care găsesc înțelegere, apreciere, comunicare, interese comune, care nu ii vor judeca, nu îi vor stigmatiza, nu îi vor ignora atunci cand se simt neînțeleși și neajutorați.

”VIA – aplicația mobilă pe care Little People România a dezvoltat-o pentru tinerii adulți afectați de cancer cu vârsta 18-39 de ani, le oferă acestora oportunitatea de a beneficia de un spațiu securizat, virtual, în care sa poată comunica între ei, să îți poată împărtăși experiența liberi, să pună întrebări și să afle răspunsuri de la persoane care au trecut prin același tratament, să poată lega prietenii cu persoane față de care nu au teama de a fi respinși, care îi înțeleg și le oferă siguranță că nu sunt singuri în această luptă”, a explicat Katie Rizvi, fondatoarea Asociației..

Aplicația este disponibilă gratuit tuturor tinerilor adulți afectați de cancer din toate centrele de tratament din țară. Poate fi descărcată din iTunes sau GooglePlay și le permite utilizatorilor să își creeze propriul profil public, în timp ce anumite informații cu caracter personal sunt securizate și nu vor putea fi vizualizate de orice utilizator permițând opțiuni de filtrare pentru funcția de potrivire precum tipul cancerului, locație, interese, etc. Imediat ce aplicația generează potriviri, utilizatorii sunt liberi să se contacteze unul pe celalalt. Astfel de cereri de interacțiune pot fi acceptate sau respinse, după preferință. Aplicația mobilă va trimite, de asemenea, notificări cu privire la viitoarele întâlniri, seminarii și oportunități de socializare. Mai multe detalii despre aplicația VIA pot fi găsite pe www.viaapp.eu.