Cancerele de sânge, în spatele statisticilor

Cancerele de sânge sunt incluse în categoria „bolilor rare”. În Europa, o boală este considerată rară dacă afectează mai puțin de 5 din 10.000 de persoane.

Conform cifrelor oficiale, există peste 6.000 de boli rare, care afectează aproximativ 30 milioane de cetățeni ai Uniunii Europene. Incidența cancerelor de sânge este chiar și mai mică decât aceste cifre. La nivel european, leucemia limfocitară cronică afectează aproximativ 4,4 din 100.000 de persoane pe an, în timp ce macrobulinemia Waldenström  are o incidență de 7,3 la un milion de persoane în cazul bărbaților și de 4,2 la un milion de persoane în cazul femeilor. În Europa, incidenţa mielomului multiplu este de 4,5-6 pacienţi la 100.000 de persoane pe an, vârsta medie la care pacienţii sunt diagnosticaţi fiind de 72 de ani.

„În spatele fiecărei cifre şi fiecărei statistici despre o afecţiune, se află viaţa unei persoane. Angajamentul nostru în întreaga lume este să ajutăm pacienţii să aibă o viaţă mai bună, în orice etapă a acesteia. De aceea, ne concentrăm asupra dezvoltării de soluţii inovatoare de tratament adresate pacienţilor diagnosticaţi cu afecţiuni hematologice, astfel încât fiecare dintre aceştia să poată beneficia de medicamentul de care are nevoie, atunci când are nevoie”, declară Christian Rodseth, Managing Director al Janssen România.

În anul 2017, la nivel global, compania Janssen a investit 7,9 miliarde de dolari în procesul de cercetare şi dezvoltare, cu aproape 1 miliard de dolari mai mult faţă de anul precedent, făcând în acest fel posibilă lansarea a 7 noi medicamente (2012-2017).  Privind dincolo de statistici, în spatele fiecărei cifre, oricât de mică, este viață și speranță – și, pornind de la acest gând, s-a născut campania „Inovaţie pentru toate vieţile din spatele cifrelor”. În perioada 30 noiembrie – 9 decembrie, pe vitrinele unor spaţii situate în locații centrale a fost realizată o proiecţie a unei aplicaţii de tip „augmented reality”. Afişajul virtual îi invita pe trecători să reflecte la concepte precum șansele celor puțini și perseverența în inovație, subliniind promisiunea Janssen de a găsi echilibrul perfect între pasiune, știință și creativitate pentru a schimba în mod profund evoluția sănătății umane.