Cancerul de sân: prevenția începe cu tinerii

Asociația OncoPacienților Phoenix organizează marți, 31 octombrie, evenimentul ”Educația Roz”, parte a campaniei ”Zilele Roz” de prevenție și screening al cancerului de sân la femei și bărbați, derulată în mai multe centre pe parcursul lunii octombrie.

Evenimentul va avea loc între orele 12.00 și 13.00 la Facultatea de Management, Inginerie Economică în  Agricultură și Dezvoltare Rurală, Corp P, cămin P33 din Bd. Mărăști, nr. 59, sector 1, București.  Studenții vor primi materiale informative și vor învăța care sunt regulile autoexaminării- primul pas în depistarea unor formațiuni posibil periculoase la nivelul sânilor. Dr. Răzvan Negreanu, medic oncolog la Spitalul Clinic Colțea, va preda tehnici de autoexaminare a sânilor în prevenția cancerului mamar, permițând participanților să ia parte la simularea pe manechin didactic de autoexaminarea sânului ”CEDRU”.

Campania “Zilele Roz”, care a început pe 1 octombrie, a avut drept obiective: informare și distribuiri de materiale la spațiul de la Casa Schiller, educație si distribuire materiale printre studenți, evenimente caritabile de promovare a feminității femeilor cu mastectomie și screening – ecografie mamară bilaterală.