Cursuri gratuite pentru părinții copiilor cu autism

Terapia copiilor cu autsm, dar și implicarea părinților în tot ce fac cei mici determină succesul tratamentului. Pentru a beneficia de cel mai bun program de terapie, copilul are nevoie ca părinții lui să îi fie alături și să lucreze cu el, respectând și continuând să aplice principiile terapeutice.

“O comunicare eficientă, caldă, atentă și profesionistă cu părinții face ca progresul copilului la terapie, dar și în familie, să fie mai vizibil, mai accelerat și mai armonios decât în absența unei contribuții sănătoase a părinților”, a subliniat psiholog Gabriela Gavankar, președinte al Asociației pentru Intervenție Terapeutică în Autism (AITA).

În luna iulie a acestui an, părinții pot participa la cursurile gratuite oferite de Asociație, în 12 iulie și 26 iulie, între orele 9.00 și 12.00, la sediul din Str. Dragoș Vodă, nr. 2, Voluntari, Ilfov.

”Părinții învață aici de la specialiștii noștri, dar și împreună unii de la ceilalți, ce este autismul, cum să înțelegem mai bine copiii, ce așteptări să avem de la terapie, de la copil și de la noi înșine, ce este și cum se aplică terapia, cum se stabilesc obiectivele, cum trebuie să intervină părintele, ce este generalizarea, care sunt funcțiile comportamentelor și de ce copiii au crize de comportament, etc. Abordăm teme legate de comunicarea și limbajul copiilor, diversificarea alimentației la copiii foarte selectivi alimentar, despre grădiniță și școală, socializare și adaptarea la norme, comportamente adecvate pe stradă, la locul de joacă, în excursii”, a  explicat psihologul.

Mai multe informațiii despre AITA și programele acesteia găsiți pe https://www.autism-aita.ro/.