Deficitul de factor VII la femei, o problemă care nu trebuie ignorată

Femeia afectată de deficit de factor VII să fie în evidența unui centru medical specializat în tratarea tulburărilor de coagulare a sângelui.

Femeile cu deficit de factor VII se pot confrunta cu un ciclu menstrual dificil, cu o sângerare prelungită care poate fi, în cazuri rare, controlată cu ajutorul contraceptivelor orale. Însă, de cele mai multe ori, singura opțiune pentru aceste femei este tratamentul intravenos cu concentrat de factor VII sau cu concentrat de factor VIIa recombinat.

Menoragia nu este o problemă care trebuie tolerată, deoarece sângerările prelungite pot afecta calitatea vieții femeii care este și mamă, și soție, lucrează, are grijă de întreaga familie, etc. Este esențial ca femeia cu această afecțiune să fie în evidența unui centru medical specializat, unde medicii să poată găsi soluția potrivită pentru tratarea bolii, reducerea simptomelor acesteia și îmbunătățirea calității vieții.

Sarcina și nașterea

În timpul sarcinii, toate femeile se confruntă cu o ușoară creștere a nivelului de factor VII. Se poate presupune că aceeași creștere are și în cazul femeilor cu deficit de factor VII care rămân gravide. Însă aceasta nu reduce riscul de hemoragie semnificativă în timpul sau după naștere. Studiile arată că, cel puțin în cazul gravidelor cu deficit de factor VII dobândit, riscul de hemoragie este foarte mare. O gravidă cu deficit de factor VII are nevoie de un plan special de tratament și de intervenție optimă.