Diagnostic: Alzheimer! Ce urmează?

Diagnosticarea cu boala Alzheimer poate fi dificilă pentru bolnav, dar informarea corectă și susținerea îl pot ajuta să treacă peste acest șoc și să învețe ce trebuie să facă mai departe.

Pacienții trebuie să respecte programările periodice la medicul de familie sau la medicul specialist (neurolog, neuropsihiatru, geriatru etc). În plus, ar trebui să luați în calcul și clinicile specializate pe afecțiuni ale memoriei.

 

Ajutor în sarcinile zilnice

Folosiți modalități simple de reamintire a lucrurilor, precum post-ituri sau notițe cu ce aveți de făcut, un calendar care să vă reamintească întâlnirile programate și cutii speciale pentru medicamente.

Rugați membrii familiei sau prietenii să vă ajute cu sarcinile zilnice, precum gătit, plata facturilor, transport sau cumpărături. Apelați la ajutorul noilor tehnologii pentru managementul medicamentelor, siguranță (de exemplu, răspuns de urgență, alarme la ușă) și alte tehnici.

 

Siguranța în trafic

Discutați cu doctorul dvs. dacă deveniți confuz, vă pierdeți, aveți nevoie de ajutor în ceea ce privește direcția sau dacă cei dragi sunt îngrijorați în privința faptului că încă șofați. Eventual, faceți o evaluare medicală pentru a vedea dacă sunteți apt pentru condus și învățați cum să șofați în siguranță.

 

Stil de viață sănătos

Fiți activi. Efecuarea exercițiilor fizice vă ajută să să simțiți mai bine și să vă mențineți sănătatea mușchilor, articulațiilor și a inimii. Încercați să aveți o dietă echilibrată, care să conțină fructe, legume și produse din cereale integrale. Continuați să vă bucurați de vizitele la cei din familie sau la prieteni, de hobby-uri și de plimbări.

 

Dacă locuiți singur…

Identificați o persoană care vă poate vizita cu regularitate și care poate reprezenta un contact de urgență. Dacă aveți risc de căzături, achiziționați un sistem de răspuns de urgență: un pandantiv special sau o brățară vă permit să cereți ajutor atunci când ați căzut și nu mai puteți ajunge la telefon. Încercați să apelați la ajutorul unui terapeut care vă poate învăța cum să vă mențineți independența. Și încercați să vă simplificați viața.

Sursa: https://www.nia.nih.gov/health/now-what-next-steps-after-alzheimers-diagnosis?utm_source=20171031_proresources&utm_medium=email&utm_campaign=ealert