Diagnosticarea tulburărilor de coagulare a sângelui

Deficitul de factor VII (afecțiune hematologică ce se manifestă prin sângerare excesivă) poate fi diagnosticat pe baza istoricului medical al persoanei afectate, al familiei acesteia, dar și cu ajutorul unor teste de laborator.

Aceste teste pot identifica factorii de coagulare lipsă sau cu performanțe slabe, pot determina nivelul de factor VII și eficiența acestuia, timpul  de protrombină (PT), care determină cât de bine funcționează factorii de coagulare I, II, V, VII și X, timpul parțial de protrombină (PTT), care determină capacitatea de funcționare a factorilor de coagulare VIII, IX, XI, XII și a factorului von Willebrand, teste de inhibitori, care depistează dacă sistemul imun atacă factorii de coagulare.

Cum se tratează

Tratamentul deficitului de factor VII presupune menținerea sub control a sângerării, tratarea afecțiunilor medicale de bază și prescrierea unor terapii înainte de intervenții chirurgicale sau proceduri dentare.

În timpul episoadelor hemoragice, persoanele afectate pot primi transfuzii de sânge pentru a spori capacitatea de coagulare. O data ce sângerarea este sub control, trebuie remediate afecțiunile medicale sau verificate și eliminate, eventual, medicamentele care interferează cu factorul VII.

Dacă urmează să fiți supuși unei intervenții chirurgicale, medicul vă poate prescrie anumite medicamente care să minimizeze riscul de sângerare excesivă.

Sursa: https://www.healthline.com/health/factor-vii-deficiency#outlook