Echipamente de ultimă generație pentru pacienții cu afecțiuni arteriale

Pacienții români pot fi tratați cu ajutorul echipamentelor medicale care permit evaluarea arterelor din întregul organism, oferind o calitate înaltă a imaginilor cu doze de radiații reduse cu aproximativ 50- 70%. Angiograful de ultimă generație Phillips Azurion 7 permite tratarea întregii game de afecțiuni arteriale, atât la nivelul cordului, cât și în afara sferei cardiace- afecțiuni la nivelul vaselor periferice și cerebrale.

Datorită calității înalte a imaginii, medicii pot vizualiza întreaga hartă vasculară a zonei dorite utilizând o doză minimă de substanță de contrast. Echipamentul este deservit de un software ultraperformant care efectuează reconstrucția tridimensională a imaginilor, beneficiu care contribuie la evaluarea corectă a leziunilor, creșterea siguranței procedurii și reducerea timpului operator. Calitatea superioară a imaginii împreună cu opțiunea de reevaluarea tridimensională oferă medicului posibilitatea de a vizualiza și diagnostica inclusiv afecțiunile vaselor greu vizibile în anumite conjuncturi (cum ar fi cazul pacienților supraponderali). Cu noua tehnologie, afecțiunile vasculare pot fi tratate mult mai eficient, iar recuperarea pacienților are loc mult mai rapid.

Printre afecțiunile care pot fi evaluate și tratate în cadrul Spitalului Clinic Sanador cu ajutorul angiografului de nouă generație se numără: bolile coronariene (angină pectorală, infarct miocardic acut sau recent), valvulopatiile (stenoză aortică, regurgitare mitrală), suferințe vasculare aortice (anevrism de aortă, disecție de aortă), bolile vasculare severe la nivelul sistemului circulator cerebral (accidente vasculare cerebrale, malformații arteriovenoase, anevrisme cerebrale), aritmiile cardiace (cum ar fi fibrilație atrială, flutter atrial și multe altele) și ateriopatiile periferice. Alte grupe de pacieni care pot beneficia de avantajele acestei platforme medicale avansate sunt reprezentate de pacienți cu tumori maligne cu metastază la nivel hepatic și cei cu angiodisplazie care necesită embolizări arteriale digestive în vederea opririi hemoragiilor digestive.

”Pot să afirm cu tărie că este un pas înainte în medicina românească – acest echipament conferă siguranță pacienților și tratamente medicale de înaltă calitate și este accesibil tuturor. Pacienții români au o șansă uriașă. Acest aparat mai există doar în Slovenia”, a declarat prof. univ. dr. Alexandru Vlad Ciurea, director științific Sanador.