Elevi din România şi Republica Moldova, în Laboratorul de Ştiinţe

Laboratorul de Științe- Baylab

Laboratorul de Ştiinţe Bayer a întâmpinat şi anul acesta peste 6.000 de copii din România şi Republica Moldova la cea de-a VI-a ediţie a proiectului, desfăşurată în perioada 6 – 24 mai în Bucureşti, Cluj-Napoca, Timişoara, Constanţa, Iaşi şi Chişinău.

Laboratorul de Științe: Formatul lansat în premieră în 2019 şi-a propus să îi facă curioşi atât pe elevii din învăţământul primar, cât şi pe cei din învăţământul gimnazial. Pe parcursul sesiunilor de experimente, micii vizitatori au descoperit că ştiinţa poate fi şi distractivă atunci când este explicată cu entuziasm şi pe înţelesul lor, iar plantele şi insectele au un rol extrem de important. Ghizi în călătoria didactică le-au fost voluntari ai echipei Bayer.

În cadrul cursurilor susţinute de Asociaţia Carvana cu Medici şi Crucea Roşie – Filiala Timiş, elevii claselor V – VIII au aflat cum pot acorda în mod corect primul-ajutor şi cum pot proceda în situaţii limită, precum înecul sau hemoragia nazală, informaţii utile în viaţa de zi cu zi.

Laboratorul de Științe a fost lansat cu scopul de a trezi interesul copiilor faţă de ştiinţă şi învăţare în sens larg. Evenimentul organizat în România şi în Republica Moldova contribuie la atingerea obiectivului asumat de companie la nivel gobal – 1.000.000 de copii interesaţi de ştiinţă până în 2020.