Exerciţiile fizice, esenţiale pentru sănătatea femeii

Specialiştii în sănătate publică atrag atenţia asupra importanţei pe care femeile trebuie să o acorde sănătăţii şi, implicit, exerciţiilor fizice. Activitatea fizică este unul dintre cele mai importante lucruri pe care o femeie le poate face pentru propria sănătate, având numeroase beneficii, inclusiv scăderea riscului de apariţie a bolilor cardiace- principala cauză de deces la femei.

 

Nu staţi în interior. Profitaţi cât mai mult de zilele frumoasă de primăvară sau de vară. Femeile adulte ar trebui să practice cel puţin 2 ore şi jumătate de aerobic (activitate fizică ce necesită un efort moderat) pe săptămână. Nu trebuie să faceţi într-o singură zi 2 ore şi jumătate de exerciţii fizice, dar încercaţi să participaţi la sesiuni de cel puţin 10 minute o dată.

Femeile adulte ar trebui să participe la activităţi de tonifiere a musculaturii de cel puţin 2 ori pe săptămână. Exerciţiile fizice trebuie să includă toate grupele majore de muşchi.

Una din 3 persoane vârstnice cade în fiecare an, iar femeile o fac mai des decât bărbaţii. Antrenamentele pentru întărirea puterii şi echilibrului ar putea reduce riscul de căderi.

 

Alimentaţie sănătoasă

Nutriţia este o parte esenţială a unui stil de viaţă sănătos. Un plan alimentar sănătos include fructe, legume, cereale integrale, produse lactate degresate sau cu o cantitate cât mai mică de grăsimi, carne slabă şi mâncăruri fără multă sare, zahăr adăugat şi grăsimi saturate.

De asemenea, femeile trebuie să ia zilnic acid folic, necesar pentru celulele noi pe care corpul le produce în permanenţă (precum cele de la nivelul pielii, părului şi al unghiilor). Acidul folic este esenţial femeilor gravide, pentru prevenirea defectelor fătului. O femeie are nevoie de 400 micrograme (0,4 miligrame) de acid folic în fiecare zi. O modalitate simplă prin care puteţi asigura corpului această cantitate este să luaţi zilnic o vitamină care conţine acid folic sau să mâncaţi la micul dejun un castron de cereale care conţine întreaga cantitate de acid folic necesară organismului.

 

Practici zilnice

Deciziile zilnice influenţează foarte mult starea generală de sănătate. Activităţi în aparenţă minore vă pot ajuta să vă menţineţi starea de sănătate şi să oferiţi altora un exemplu. Folosiţi creme pentru protecţie solară ori de câte ori ieşiţi în soare şi parcurgeţi toţi paşii necesari unui ten sănătos. Razele ultraviolete pot afecta tenul, crescând riscul de cancer de piele şi îmbătrânire prematură. Nu luaţi alte medicamente decât cele prescrise de medicul dumneavoastră şi renunţaţi la obiceiuri nesănătoase, precum fumatul sau consumul excesiv de alcool.

Sursa: http://www.cdc.gov/