Fiecare om poate salva o viață. Aflați cum!

Bucureștenii care trec prin piața George Enescu, până pe 16 septembrie, vor primi informații despre ce înseamnă donarea de celule stem hematopoietice și cum pot deveni donator, salvând astfel viața persoanelor are au nevoie de transplant.

Campania „Donează o şansă la viaţă!” își propune să informeze populația generală despre posibilitatea ca orice persoană sănătoasă, prin înscrierea în Registru, să poată da viață mai departe donând pentru pacienți care au nevoie de un transplant de celule stem hematopoietice.

Persoanele sănătoase cu vârsta cuprinsă între 18 și 45 de ani, se pot înscrie în Registrul Național al Donatorilor Voluntari de Celule Stem Hematopoietice (RNDVCSH). Sâmbătă (15 septembrie) va fi realizat un video mapping pe Ateneul Român pentru celebrarea Zilei Mondiale a Donatorilor de Celule Stem Hematopoietice și conștientizarea importanței implicării active în creșterea numărului de donatori români înscriși până la 100.000. Proiecția video-mapping va fi în jurul orei 21:00 și va transforma fațada acestei clădiri într-o poveste despre speranțele pacienților la o nouă șansă la viață posibilă prin generozitatea donatorilor.

Acțiuni de comunicare, informare și promovarea înscrierii în RNDVCSH vor avea loc în orașele unde există Centre ale Donatorilor CSH (Arad, Bacău, Buhuși, Cluj, Constanța, Galați, Horezu, Iași, Medgidia, Oradea, Ploiești, Râmnicu Vâlcea, Slatina, Tg. Mureș și Timișoara) organizate de unitățile sanitare desemnate să organizeze activități în cadrul Subprogramului național de sănătate – Transplant de celule stem hematopoietice de la donatori neînrudiți.