IACB 2018: drepturile și facilitățile copiilor cu autism

Cea de-a doua ediție a Conferinței Internaționale Autism București (IACB 2018) aduce și anul acesta specialiști români și internaționali consacrați în domeniul autismului, devenind în mod firesc cel mai important eveniment din domeniul autismului.

Conferința, organizată de AITA (Asociația pentru Intervenție Terapeutică în Autism), se va desfășura între 19 și 21 octombrie 2018, la Rin Grand Hotel, reunind profesioniștii cu copiii, adulții și familiile lor care trăiesc zi de zi cu autismul.

Pe parcursul celor trei zile, conferința va aduce în discuție terapiile de care au nevoie persoanele cu autism și familiile lor, drepturile lor, serviciile și abordările existente în România și internaționale, identificând atât nevoi, cât și soluții, resurse și modele de bune practici.

Focusul conferinței din acest an este reprezentat de copiii cu autism și intervențiile pentru ei, dar și pentru frați și familie în ansamblul ei. Conferința aduce informații valoroase despre drepturile și facilitățile copiilor cu autism și familiilor acestora.

“În prezent, în România, calitatea serviciilor oferite copiilor cu autism crește de la an la an. Din păcate, acest lucru se întâmplă predominant în mediul privat și în imediata apropiere a copilului cu autism. Autoritățile și comunitatea, în general, au nevoie de mai multă informare și presiune pentru a sprijini mai bine copiii și adulții cu autism pe termen lung. Iar IACB 2018 deja reprezintă o voce care mișcă lucrurile în România”, a declarat psih. Daniela Gavankar, președinte AITA și coordonator științific al IACB 2018.

Mai multe detalii despre IACB 2018 găsiți pe www.iacb.ro.