Inteligența artificială ar putea anticipa crizele de epilepsie

Crizele epileptice se declanează fără prea multe avertismente și aproape o treime din persoanele care trăiesc cu epilepsie sunt rezistente la tratamentul care controlează aceste atacuri. Peste 65 de milioane de oameni din întreaga lume trăiesc cu epilepsie.

Cercetătorii de la Universitatea din Sydney au folosit inteligența artificială avansată pentru a dezvolta o metodă generalizată de anticipare a crizelor. „Suntem pe cale să dezvoltăm un dispozitiv accesibil, portabil și non-chirurgical care va oferi o predicție exactă a crizelor pentru persoanele care trăiesc cu epilepsie rezistentă la tratament”, a declarat Dr. Omid Kavehei de la Facultatea de Inginerie și Tehnologia Informației – Universitatea din Sydney. Mai exact, persoanele cu epilepsie vor fi avertizate cu 30 de minute înainte de începerea unei crize, având astfel posibilitatea de a găsi un loc sigur unde să nu fie puse în pericol.

”Traiul cu această incertitudine constantă contribuie în mod semnificativ la creșterea anxietății la persoanele cu epilepsie și familiile lor, care nu știu când se poate produce următorul atac. Chiar și persoanele cu epilepsie bine controlată sunt îngrijorate, neștiind dacă sau când vor avea parte de o criză la locul de muncă, la școală, în călătorii sau alături de prieteni”, a declarat Carol Ireland, director executiv al Epilepsy Action Australia.

Sursa: https://www.sciencedaily.com/releases/2018/05/180530113210.htm