Nu credeți tot ce scrie pe etichetele produselor cosmetice

Unii termeni de pe etichetele produselor de îngrijire a pielii pot induce în eroare femeile. Consumatoarele nu ar trebui să creadă tot ce scrie pe etichetele acestor produse, potrivit Academiei Americane de Dermatologie.

”Limbajul de pe etichetă nu reprezintă întotdeauna o descriere corectă a produsului sau a efectelor acestuia asupra pielii. Producătorii pot folosi un anumit limbaj în scop de marketing, iar același termen poate însemna lucruri diferite la produse diferite- ceea ce nu vă lasă să aflați ce efect are asupra pielii dumneavoastră”, atrage atenția dr. Rajani Katta, specialist al Colegiului de Medicină Baylor din Houston.

Administrația americană a Alimentelor și Medicamentelor (FDA) nu reglementează descrierile de pe etichetele produselor de îngrijire a pielii. Asta înseamnă că termeni ca ”pentru o piele sensibilă”, sau ”hipoalergenic” nu reprezintă o garanție că produsul nu vă va produce o iritație sau o reacție alergică.

Nici produsele descrise ca ”100% natural” nu sunt neapărat bune pentru piele. ”Gândiți-vă că și iedera otrăvitoare este tot naturală. Și chiar dacă un ingredient natural este bun pentru pielea dumneavoastră, unele produse pot combina acel ingredient cu aditivi sau conservanți astfel încât poate deveni chiar dăunător”, mai spune dr. Katta.

Iar pentru a complica lucrurile, reacțiile alergice la produsele de îngrijire a pielii pot să nu se vadă imediat. Unele persoane pot dezvolta o alergie după luni sau ani de zile de folosit acel produs.

Pentru a preveni reacțiile alergice ale pielii, dr. Katta recomandă:

  • Înainte de a folosi un produs, testați o cantitate mică pe antebraț timp de o săptămână pentru a vedea dacă declanșează vreo reacție
  • Citiți și respectați toate indicațiile produsului
  • Evitați folosirea de produse noi când pielea este iritată sau inflamată.

Sursa: http://www.medicinenet.com/script/main/hp.asp