Rețeta de 5 minute pentru eliminarea stresului

Rețeta de 5 minute pentru eliminarea stresului

Rețeta de 5 minute: Fie că apare din cauza solicitărilor numeroase de acasă sau din cauza facturilor lunare, este greu să scăpați de stresul din viața dumneavoastră.

În afară de afectarea dispoziției, stresul vă poate influența negativ sănătatea, având drept rezultate imposibilitatea de a dormi, mâncatul ”pe sistem nervos” și chiar apariția bolilor cardiovasculare.

Din fericire, puteți lua măsuri simple pentru a scăpa de stres. Una dintre soluții o reprezintă pauza zilnică de 20 de minute în care să vă relaxați într-un spațiu departe de tumultul cotidian. Însă, cum timpul (sau lipsa lui) este o problemă majoră, avem și rețeta de 5 minute pentru eliminarea stresului. Iată ce puteți face în aceste 5 minute:

  • concentrați-vă pe respirații lungi, adânci
  • meditați, concentrați-vă prin repetarea în tăcere a unei mantre, care poate fi doar un sunet, un cuvânt sau o frază motivațională
  • faceți exerciții- este momentul când se eliberează endorfinele care îmbunătătțesc starea de spirit. Nici măcar nu trebuie să plecați din birou: doar închideți ușa și încercați să mergeți sau să alergați ușor în jurul biroului. Sau faceți yoga- pentru cei care știu, este suficient să repetați Poziția Copacului: stați drept, sprijiniți talpa piciorului drept pe interiorul coapsei stângi (dacă este prea greu la început, sprijiniți talpa pe genunchi sau pe gleznă). Mențineți poziția timp de 30- 60 de secunde și apoi repretați cu piciorul celălalt ridicat.
  • Deconectați-vă: Pentru câteva minute, închideți sau dați pe silențios toate dispozitivele din jurul dumneavoastră și lăsați-vă mintea să ”cutreiere” sau contemplați priveliștea de la fereastră
  • Imaginație: cu ochii închiși, vizualizați-vă într-un loc favorit sau făcând o activitate favorită.

Acestea sunt 5 activități pe care le puteți combina oricum în cele 5 minute, creându-vă propria rețetă de eliberare de stres.