Sănătatea femeii: diagnosticat precoce, cancerul de sân poate fi tratat

campanie diagnostic cancer de sân

1 din 8 femei din Europa va face, la un moment dat în viață, cancer de sân. 6000 de cazuri noi sunt diagnosticate în fiecare an în România, unde prevenția și controlul de rutină sunt mai degrabă ignorate, decât privite ca soluții de viață și comportamente obișnuite.

Rețeaua de sănătate REGINA MARIA atrage atenția asupra cancerului la femei prin intermediul unei campanii de informare și conștientizare.

”Viața ta se poate schimba într-o clipă și știi asta, însă amâni de fiecare dată. De teama rezultatului, din lipsă de timp, pentru că nu doare sau pentru că pare o boală care li se întâmplă altora, nu ție. Oricare ar fi motivele tale, fă-o! Du-te la control. Ca să descoperi cancerul la timp, nu la limită”.

Aceasta este pledoaria pe care Rețeaua de Sănătate Regina Maria o face în campania „Supraviețuitoarele”. ”Împreună cu Recorder am ales să spunem poveștile femeilor care înving cancerul, în fiecare zi. Și pentru fiecare femeie care descoperă lucrurile importante la limită, vrem să determinăm cel puțin o femeie să le descopere la timp. Să-și dea timp să le descopere în ritmul ei, fără amenințarea unui diagnostic de cancer. Cât de mult ar crește acest număr, 6000, dacă ne-am duce la control? este imposibil de știut. Dar știm sigur că mult mai multe femei ar avea șanse mult mai mari de supraviețuire, dacă ar fi diagnosticate la timp”, spun reprezentanții Regina Maria.

Cancerul de sân are cea mai mare incidență și rată de mortalitate în rândul femeilor. I se adaugă cancerul de col uterin. Împreună sunt principalele motive de îngrijorare când vine vorba de sănătatea femeii. Prins la timp, cancerul nu este însă o condamnare la moarte.