Sângerări la femei – semnal de alarmă

Femeile cu deficit de factor VII de coagulare a sângelui (afecțiune hematologică rară) se pot confrunta cu sângerări menstruale prelungite.

Uneori, aceste sângerări pot fi controlate cu ajutorul contraceptivelor orale sau al dispozitivelor hormonale intrauterine. Însă, în multe cazuri, toate aceste metode pot fi ineficiente, sângerările abundente putând fi controlate doar cu tratament intravenos cu factor VII și concentrat de factor VII recombinant. Specialiștii avertizează că aceste probleme nu trebuie ignorate. Contactați medicul specializat în hematologie pentru a beneficia de cea mai bună îngrijire și de tratamentul potrivit.

Sarcina și nașterea

În timpul sarcinii, toate femeile se confruntă cu o ușoară creștere a nivelului de factor VII. Se poate presupune că aceeași situația are loc și în cazul femeilor cu deficit de factor VII de coagulare a sângelui. Însă, chiar dacă ar fi așa, această ușoară creștere nu înlătură riscul potențial de sângerări semnificative în timpul nașterii sau după naștere. O femeie însărcinată care suferă de deficit de factor VII trebuie urmărită de medicul specialist cu atenție, deoarece s-ar putea să aibă nevoie de un plan de tatament specific în timpul nașterii.