SCJU ILfov: spitalizare redusă și recuperare rapidă în patologia ortopedică

Pacienții cu probleme ortopedice vor putea beneficia, în curând, de intervenții chirurgicale moderne la Spitalul Clinic Județean de Urgență Ilfov. Datorită noilor dotări cu aparatură de ultimă generație, pacienții vor sta mai puțin internați în spital și se vor putea recupera mai repede.

”Noul RMN ne ajută să diagnosticăm rapid și precis pacienții. Astfel, îi putem trata rapid, prin metode minim invazive, pe cei cu leziuni ale ligamentelor încrucişate anterior și posterior ale genunchiului, leziuni ale meniscului sau patologie sportivă a umărului și gleznei. Sportivii de performanță sunt cei care se confruntă extrem de des cu astfel de probleme. De asemenea, în curând, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Ilfov se vor putea face operaţii de protezare pentru şold si genunchi, o patologie des întâlnită la persoanele vârstnice și deficitară de tratament”, declară  dr. Lucian Stanciu, şef secție Ortopedie.

 

Intervenții chirurgicale decontate

Secția de ortopedie cu 25 de paturi, înființată în 2016, a fost dotată și cu echipamente radiologice mobile care permit efectuarea unor intervenții chirurgicale ortopedice sub control radiologic.

La Spitalul Ilfov se va putea  realiza, în curând, și scintigrafia osoasă cu SPECT-CT, o metodă de diagnostic neinvazivă care poate depista tumorile osoase primitive sau metastazele osoase și care completează, în unele cazuri,  informațiile obținute la radiografie, CT sau  RMN. ”Facem toate eforturile pentru a dota spitalul cu cele mai noi metode de investigare și tratament, care să ofere pacienților toată siguranța. Calitatea actului medical este prioritară, de aceea și alte specialități medicale vor beneficia de aparatură modernă de diagnostic și tratament”, promite dr. Patricia Ene (foto), managerul spitalului.

Datorită investiției în echipamentele moderne, realizată în cadrul proiectului de reabilitare a spitalului, specialiștii vor putea efectua  intervenţii chirurgicale pentru patologii complicate, cum ar fi patologia de menisc, artoscopia gleznei, suturi și reconstrucţii de tendoane, toate prin metode minim invazive. Intervențiile chirugicale efectuate de urgență sunt decontate în sistemul asigurărilor sociale de sănătate.

Mai multe detalii, pe http://scjuilfov-asec.ro/ .