Scleroza Multiplă, în prim plan de Ziua Mondială a Bolnavului

Luna februarie poartă o însemnătate deosebită pentru persoanele diagnosticate cu scleroza multiplă.

Scleroza multiplă: În contextul Zilei Mondiale a Bolnavului, Asociația Învingătorii Sclerozei Multiple organizează, pe 10 și 11 februarie, un eveniment dedicat celor cu un diagnostic care merită mai multă atenție.

Asociația Învingătorii Sclerozei Multiple atrage atenția că, în țara noastră, există peste 10.000 de persoane diagnosticate cu scleroză multiplă, în vreme ce cifrele la nivel european arată aproximativ 700.000 de persoane afectate și la nivel mondial peste 2.500.000.

Medicația de ultimă generație

„La eveniment vor participa reprezentanți din cadrul Administrației Prezidențiale, Ministerului Sănătății, Casei de Asigurări de Sănătate, Agenției Naționale a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale și medici specialiști în neurologie, psihiatrie și psihologie. Principala noastră temă face referire la aprobarea medicației de ultimă generație, deoarece doar aproximativ 4.000 de bolnavi beneficiază de Programul Național pentru scleroză multiplă. În România există șapte terapii aprobate de Casa Națională de Sănătate, în timp ce în Uniunea Europeană există 15 terapii”, a declarat Simona Tănase, președintele Asociației Învingătorii Sclerozei Multiple.

Consiliere și workshop-uri

În fiecare an, AISM desfășoară workshop-uri prin care vine în întâmpinarea celor diagnosticați și le oferă consiliere medicală, psihologică și, nu în ultimul rând, apartenența la o comunitate, astfel încât să fie conștienți că nu sunt singurii încercați. Doritorii, atât cei diagnosticați cu scleroză multiplă, boli neurovegetative sau boli autoimune, cât și oamenii care vor să se informeze despre acest diagnostic, se pot înscrie  în asociație trimițând un mesaj pe pagina de Facebook „Asociația Învingătorii Sclerozei Multiple”  și urmând pașii indicați pentru completarea procesului.

Despre AISM

Asociația Învingătorii Sclerozei Multiple (AISM) a fost înființată, în martie 2013, în dorința de a sprijini pacienții români diagnosticați cu acest diagnostic. Prin proiectele desfășurate în ultimii cinci ani, AISM a încercat să contribuie la conștientizarea populației în legătură cu această afecțiune și să ajute la integrarea persoanelor astfel diagnosticate în societatea românească.