Soare fără pete – transformă protecția în prevenție

Asociația OncoPacienților PHOENIX desfășoară, în septembrie și octombrie, la București, campania „Soare fără pete” 2017, ediția a 2-a, de prevenție a cancerelor de piele, în special a  melanomului.

Gradul de mortalitate din cauza melanomului a crescut îngrijorător în ultimii ani, durata de viață fiind, în unele cazuri, de doar 6-9 luni. Din fericire, dacă este depistat în stadiu incipient și tratat, supraviețuirea poate ajunge la 98%.

În cadrul campaniei din București, care se desfășoară sub sloganul ”Transformă protecția în prevenție”, reprezentanții Asociației vor distribui peste 10.000 de materiale informative care conțin recomandări de protecție, prevenție și autoexaminarea prin regula ABCDE a petelor/alunițelor. Campania vizează persoanele de toate vârstele și în special tinerii, care sunt cei mai predispuși la apariția cancerului de piele. Peste 500 de tineri vor participa la programul de screening derulat de Asociație.

”În fiecare săptămână, cel puțin joia, între orele 14.00 și 17.00, avem acțiuni de distribuire de materiale informative la Casa de Cultură Friedrich Schiller (strada Batiștei). Cei care trec prin zonă vor primi informații despre metodele de protecție, despre autoexaminare și multe altele. De asemenea, în ultima săptămână din luna octombrie vom derula campania de screening gratuit printre studenții și personalul mai multor facultăți din București”, a declarat Ioana Cristea, președinte fondator al Asociației, pentru Școala Pacienților.

Prima etapă a campaniei „Soare fără pete” a avut loc pe litoral, la Mamaia, pe 6 și 26 august 2017, când s-au distribuit turiștilor de pe plajă peste 3.500 de materiale informative. Turiștii au fost interesați mai ales de recomandările privind regula ABCDE a autoexaminării.

Mai multe informații despre Asociație găsiți pe www.aminvinscancerul.ro