Stetoscopul inteligent ajută părinții și medicii să monitorizeze sănătatea copiilor

Stetoscopul StethoMe este primul dispozitiv medical pentru uz zilnic ce permite o analiză precisă a sănătății sistemului respirator, reducând incidența bolilor cronice la copii.

Stetoscopul wireless StethoMe, dezvoltat de start-up-ul polonez Poznan, cu finanțare europeană, folosește algoritmi de inteligență artificială pentru a monitoriza respirația copiilor, permițând astfel părinților să-l examineze pe cel mic și să trimită datele medicului, fără a părăsi casa.

Un copil răcește, în medie, de 8- 10 ori pe an, iar în 13% din cazuri apare pneumonia. StethoMe recunoaște mai mult de 12.000 de sunete care sunt analizate de algoritmi de inteligență artificială. Astfel, se reduc cu până la 75% internările inutile în spital.

StethoMe este primul dispozitiv medical pentru uz zilnic ce permite o analiză precisă a sănătății sistemului respirator, reducând incidența bolilor cronice la copii. Scopul lui nu este să elimine doctorul, ci să-l ajute să diagnosticheze mai bine boala. Noul dispozitiv permite și monitorizarea eficienței tratamentului, precum și depistarea eventualelor reacții adverse. Stetoscopul inteligent se aplică pe piele, la fel ca un stetoscop normal, pentru a detecta iregularitățile din respirație sau anormalități ale capacității pulmonare. Rezultatele sunt stocate cu ajutorul unei aplicații ce poate fi accesată de părinți și medici.