Viitoarele mămici, la „Școala Părinților”

Spitalul Clinic „Nicolae Malaxa” a găzduit, joi, întâlnirea dintre părinți și medici  în cadrul  proiectului  ,,Școala Părinților”, o inițiativă a Primăriei Capitalei, prin Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București, în colaborare cu unitatea medicală.

Viitorii părinți au primit informații cu privire la sarcină, naștere și alăptare de la dr. Rotaru Ana Maria, medic specialist obstetrică – ginecologie, și dr. Georgeta Pătrașcu, medic primar neonatologie. ”Aceasta a fost cea de-a treia întâlnire și pot să vă spun că mămicile au fost întotdeauna  interesate, se vedea că ascultă cu atenție și că pun întrebări la obiect. De asemenea,  aceste întâlniri le ajută foarte mult, pentru că după ce au născut erau mult mai pregătite, au știut ce să facă, nu intrau în panică când apăreau probleme, minore pentru noi, dar importante pentru ele când nu le cunoșteau”, a afirmat dr. Georgeta Pătrașcu.

”Una este să citești pe Internet, să-ți spună mama acasă cum a fost când te-a născut acum 30 de ani, alta este când afli toate acestea de la un medic”, a spus Cristina Floricel, viitoare mămică. La următoarea întâlnire din cadrul proiectului „Școala Părinților”, participantele se vor întâlni cu asistentele medicale.

Bogdan Guță