Sărbătoarea Macilor la IOB- cadouri pentru copiii bolnavi

Cea de-a V-a ediție a Sărbătorii Macilor, organizată pe 12 iulie de Asociația P.A.V.E.L., la Institutul Oncologic București, a reunit copii, părinți, medici, asistenți medicali, voluntari, sponsori și o mulțime de prieteni. Participanții au avut parte de o mulțime de surprize: piese de teatru, fotografii la oglinda magică, baloane colorate, ateliere de pictură.
Cea mai mare bucurie pentru cei mici a fost însă prezența unui grup de motocicliști care au venit la sărbătoare cu o mulțime de cadouri. Copiii au fost entuziasmați de motocicletele mari cu care au vrut să-și facă poze. La fel de apreciate au fost și echipajele de la Poliția Sectorului 2 care le-au arătat celor mici tehnica din dotare.
”Asociația a fost înființată în 1996 de părinții care au avut copii bolnavi de cancer și a demarat mai multe proiecte în cadrul spitalelor de copii, în mod special pentru copiii cu afecțiuni oncologice. Din 2007, asociația dezvoltă și servicii sociale în completarea serviciilor medicale, mai ales la Institutul Oncologic București și la Institutul Clinic Fundeni. Cu cinci ani în urmă a apărut acest proiect – Sărbătoarea macilor roșii – care încearcă să adune copiii bolnavi de cancer din spitale, părinți, medici, specialiști, asistente medicale, voluntari, sponsori. Este un moment de comuniune la sfârșitul căruia vom aveam și un moment prin care încercăm să ne amintim și de copiii care au dus o luptă grea cu boala și au pierdut-o, macul fiind un simbol pentru acești copii”, a declarat Mihai Benchea, Manager de Proiect la Asociația P.A.V.E.L. .
Pe lângă organizarea diverselor evenimente, Asociația P.A.V.E.L. își propune: conștientizarea opiniei publice cu privire la prevenirea, tratamentul și la serviciile disponibile în domeniu pentru copiii bolnavi de cancer; sprijinirea familiilor copiilor bolnavi de cancer pentru înțelegerea problemelor create de această boală și facilitarea comunicării cu aceștia; creșterea accesului copiilor bolnavi de cancer la tratament adecvat și în conformitate cu cele mai noi tratamente disponibile pe plan mondial; sprijinirea familiilor cu probleme financiare în îngrijirea copiilor spitalizați; informarea părinților cu copii bolnavi de cancer cu privire la boală, tratamente, clinici de peste hotare, drepturi legale și servicii utile; diagnosticarea precoce a cancerului la copii și scăderea numărului de cazuri diagnosticate în stadii avansate de boală.
Bogdan Guță