Obiective

Pacientul, susținut să ia decizii informate

Școala Pacienților este un proiect născut din dorința de a ajuta pacienții să ia deciziile cele mai potrivite pentru propria sănătate.
În contextul în care lumea întreagă se confruntă cu un val de boli cronice, asociate cu morbiditatea prematură și responsabile pentru 86% din decesele înregistrate, informarea pacienților este o prioritate a sistemelor de sănătate la nivel mondial. Conceptul „Patient Empowerment”, promovat internațional ca o soluție la îmbunătățirea stării precare de sănătate a populației, presupune pacienți capabili să ia cele mai bune decizii pentru starea lor de sănătate. Astfel, un pacient informat capătă cunoștințele și aptitudinile necesare pentru a acționa în scopul obținerii unei stări optime de sănătate. Drept consecință, pacientul ajunge chiar în centrul sistemului de sănătate și devine parte a echipei medicale.

Școala Pacienților vine în sprijinul pacienților și rudelor  acestora. Ne dorim să vă fim un ajutor în viața de zi cu zi și să oferim acele informații care să vă îmbunătățească vizibil starea de sănătate.

Școala Pacienților este un concept creat de echipa Politici de Sănătate, cu scopul inițial de a aduce asociațiilor de pacienți, prin intermediul unor sesiuni de training, informații relevante în domenii precum: Comunicare, Finanțare, Management și Advocay.