Complexul Caraiman: Teste gratuite pentru depistarea virusurilor gripale

Complexul Caraiman

Complexul Caraiman. Locuitorii Sectorului 1 pot afla rapid și gratuit dacă au contactat virusul gripal, prin intermediul testelor speciale.

Cetățenii din sectorul 1 al Capitalei care prezintă simptome de gripă își pot face gratuit la Complexul Multifuncțional Caraiman –  Str. Caraiman nr. 33A –   testul rapid pentru depistarea prezenței virusurilor gripale A și B. Acesta este un simplu test de screening, care presupune recoltarea de secreții nazale sau faringiene, rapid și nedureros.

Începând de marți, 28 ianuarie, specialiști în medicină generală și pediatri vor evalua gratuit starea de sănătate a celor care apelează la serviciile complexului Caraiman și, după caz, vor acorda asistență medicală de specialitate.

Dotări

Totodată, bucureștenii care domiciliază în Sectorul 1 sunt așteptați la Complexul Multifuncțional Caraiman dacă au vreun semn de întrebare în ceea ce privește starea lor de sănătate. Complexul dispune de 17 cabinete medicale dotate cu tot ce este necesar : ginecologie, oftalmologie, urologie, oncologie, stomatologie, dermatologie, radiologie, cardiologie, imagistică medicală etc.  În afară de stomatologie (unde există un cuantum minim de venit/cap de locuitor), toate celelalte specialități sunt gratuite pentru locuitorii Sectorului 1.

Recuperare medicală

Tot aici au fost deschise un Centru de Recuperare Medicală, care oferă servicii de fizioterapie, kinetoterapie și reabilitare funcțională, precum și un Centru de zi Alzheimer, în care pacienții cu demență sau cu alte tulburări neurodegenerative sunt luați de acasă de către un echipaj medical, aduși la centru, îngrijiți până la ora 18.00 și transportați înapoi acasă. De asemenea, anul trecut a fost inaugurat cel mai performant mamograf din țară- ce realizează mamografii 2D, 3D cu tomosinteză și cu substanță de contrast.  Doamnele care locuiesc în sectorul 1 pot beneficia de aceste servicii în mod gratuit, pe baza actului de identitate și a unei trimiteri de la un medic specialist.

Pentru mai multe amănunte sau pentru programări persoanele interesate pot suna la numărul de telefon  021.224.40.73.