Policlinică privată de pediatrie, cu servicii Expres, în Capitală

Rețeaua de sănătate REGINA MARIA a inaugureat Policlinica THE LIGHT, cea mai mare policlinică privată de pediatrie din București, care cuprinde și cea de-a patra locație a Rețelei Kinetic Sport & Medicine.

Centrul medical, cu sediul în clădirea de birouri THE LIGHT ONE din vestul Capitalei (Bd. Iuliu Maniu 6H), este unic prin specificul multidisciplinar și complexitatea serviciilor oferite atât copiilor, cât și adulților.

”Policlinica THE LIGHT este cea mai mare unitate pediatrică din București și va reprezenta un nou reper de calitate în această specialitate medicală, deschizându-și porțile nu doar pentru pacienții din vecinătate, ci pentru toți bucureștenii. Anul viitor vom extinde serviciile din cadrul policlinicii cu inaugurarea Centrului de Imagistică, preocupându-ne constant să răspundem nevoilor pacienților noștri și să oferim într-un singur loc o gamă cât mai extinsă de servicii conexe specialității principale”, a declarat Fady Chreih, CEO-ul Rețelei de sănătate REGINA MARIA.

Policlinica THE LIGHT dispune de 19 cabinete pentru consultații, dintre care 15 pentru copii și 4 pentru adulți, 6 cabinete destinate tratamentelor, vaccinărilor, alăptatului și investigațiilor, 2 spații de joacă pentru copii și un spațiu pentru parcare cărucioare, o zonă de lounge pentru adulți, o sală de conferințe destinată ședințelor medicale și workshop-urilor cu părinții.

Policlinica va avea și un serviciu de pediatrie Expres, însemnând disponibilitatea de a trata copiii pe un program prelungit, fără programare. ”Avem, în momentul de față, o cameră de gardă în spitalul Ponderas și ne-am gândit să facem o pediatrie Expres pentru familiile care stau în arealul cuprins între Drumul Taberei, Militari, o parte din zona Controceni, toată zona Regiei, și care au o nevoie medicală pe pediatrie, dar nu au o programare făcută în prealabil. Colegii mei au reușit să acomodeze în această locație conceptul walk- in: părinții pot veni cu copilul dacă are febră sau anumite simptome care nu necesită neapărat spitalizare, dar necesită o discuție cu un medic pediatru care le poate spune dacă este nevoie să meargă la spital, dacă au nevoie de internare sau problemele celui mic se rezolvă doar cu un diagnostic și un tratament adecvat. Timpul de așteptare pentru acest serviciu nu va fi mai mare de 20 de minute, din estimările noastre. Pot veni atât părinții care au abonament, dar și cei fără”, a mai explicat Fady Chreih. Noua policlinică este dotată cu spirometrii care permit explorarea funcției pulmonare prin determinarea rezistenței oscilatorii (ROS) a copiilor. Policlinica are contract cu Casa Națională de Asigurări de Sănătate (CNAS) pentru serviciile de recoltare și reumatologie pediatrică.

Recuperare medicală și sportivă

După 8 ani de la lansarea conceptului, având clinici deschise în București, Cluj și Iași, Kinetic Sports & Medicine, parte a Rețelei de sănătate REGINA MARIA, deschide a patra clinica și al doilea punct de lucru în București,  în clădirea de birouri THE LIGHT ONE. Clinica pune la dispoziția pacienților 2 cabinete pentru consultații, 11 cabinete de fizioterapie și terapie manuală, servicii de biomecanică și 2 săli de kinetoterapie pentru adulți și copii. ”Pacienții clinicii Kinetic Sport & Medicine beneficiază de evaluări de specialitate și de tratamente de kinetoterapie și fizioterapie personalizate, astfel încât să își poată recupera în cel mai scurt timp și în cele mai bune condiții forma fizică. Avem servicii adresate patologiei musculo- scheletale, dar și servicii ce țin de biomecanica piciorului și servicii complete de fizioterapie și recuperare medicală pe toată zona post-traumatică, reumatologie și neurologie- adulți și copii”, a declarat Gelu Cosma, managerul clinicii Kinetic Sport & Medicine.