Rețeaua REGINA MARIA a preluat Endo Institute Timișoara

Endo Institute

Endo Institute, cel mai mare centru de diagnosticare și tratament al endometriozei din Sud-Estul Europei, a fost preluat de Rețeaua de sănătate REGINA MARIA.

În luna iunie a anului trecut, Endo Institute a fost acreditat de Liga Europeană de Endometrioză (EEL) ca Centru de Excelență de nivel 3, singurul de acest fel din România. Endo Institute a devenit, astfel, al treilea centru de excelență în Europa dintre cele acreditate în afara țărilor vorbitoare de limba germană. Procesul de acreditare este unul complex, evaluând un număr de criterii stricte: managementul corect al informației, protocoale eficiente de management și tratament, chirurgia avansată multidisciplinară, operarea unui număr minim de 100 de cazuri de endometrioză pe an și urmărirea minuțioasă a cazurilor post operatorii și a rezultatelor pe termen lung. În fiecare an, Liga Europeană de Endometrioză va realiza un audit la centrul din Timișoara, pentru asigurarea continue a calității expertizei medicale în domeniul diagnosticării și tratării endometriozei.

„Endo Institute a fost, inițial, dedicat chirurgiei endometriozei, dar ne-am dat seama că vorbim de o patologie complexă, așadar centrul s-a dezvoltat cuprinzând o multitudine de specialități secundare. Pentru noi a fost mereu importantă grija acordată pacientelor și credem că fiecare femeie are dreptul la un diagnostic corect și un tratament personalizat care să răspundă nevoilor ei. Suntem singurul centru acreditat în România și singurul acreditat la vest de Viena de către Liga Europeană de Endometrioză”, declară dr. Voicu Simedrea, fondatorul Endo Institute.

Centrul de Excelență Endo Institute are peste 10 specialități medicale integrate, peste 30 de medici din aceste specialități și echipă chirurgicală multidisciplinară. În 6 ani de activitate, centrul a avut peste 400 de cazuri operate și peste 2000 de paciente examinate. Echipa medicală formată din specialiști dedicați afecțiunii colaborează cu instructori de wellness în endometrioză, nutriționiști, psihologi și fizioterapeuți.