Zilele Roz: ecografii mamare gratuite pentru tinere

Peste o sută de femei au beneficiat de ecografii mamare gratuite în cadrul celei de-a VI-a ediții a campaniei ”Zilele Roz”, organizată de Asociația OncoPacienților Phoenix.

Ecografii mamare gratuite: În urma investigațiilor, au fost depistate formațiuni la sâni la 13 femei, din care 7 -cu suspiciuni- au fost trimise la consult medical de specialitate. Tuturor persoanelor investigate (studente din cadrul Facultății de Management și Dezvoltare Rurală – Agronomie și din alte facultăți bucureștene, dar și femei tinere), precum și publicului larg, li s-au oferit materiale informative privind cancerul mamar și importanța autoexaminării sânilor.

“Asociația militează activ pentru acțiuni de educație a pacienților și populației largi în vederea prevenției cancerului de sân, a diverselor forme de cancer, și susține activ pacienții cu cancer în vederea depășirii momentelor grele pe parcursul tratamentului oncologic și în perioadele următoare. Cancerul de sân este extrem de răspândit – sunt aproximativ 9000 de cazuri noi pe an, dar, dacă este depistat precoce, supraviețuirea poate fi de 98%”, a spus Ioana Cristea, președintele Asociației OncoPacienților PHOENIX.

Campania “Zilele Roz” este o campanie de prevenție a cancerului la sân și vizează, prin diferite acțiuni, conștientizarea până la diagnosticarea precoce a unui număr cât mai mare de persoane.