Asociația OncoPacienților PHOENIX: ”Zilele Roz” ale femeilor cu cancer la sân

Campania “Zilele Roz” este o campanie de prevenție și screening a cancerului la sân la femei și bărbați.

Cea de-a V-a ediție a campaniei naționale ”Zilele Roz”, derulată de Asociația OncoPacienților PHOENIX, atrage atenția asupra cancerului de sân și importanței screeningului și a sprijinului acordat pacientelor cu cancer mamar.

Ziua Mondială de Luptă Împotriva Cancerului la Sân a fost marcată pe 1 octombrie, printr-un Flashmob Roz (în semn de promovare a feminității și demnității femeii cu mastectomie) organizat în Pasajul Universitate București. Au participat peste 55 de persoane, dintre care 21 paciente cu cancer la sân, care, în afară de bucuria programului artistic oferit (melodii clasice la vioară, flashmob de dans etno, etc), au primit și seturi de proteze de sân cu sutiene personalizate, consultații de screening pentru menalom, oferite de specialiști în dermatologie, în cadrul campaniei ”Soare fără pete”, ediția a III-a, dar și alte cadouri roz. În plus, toți participanții și trecătorii au primit peste 2.000 de materiale informative și de autoexaminare a sânilor la femei și bărbați.

Educație, prevenție și sprijin

“Asociația militează activ pentru acțiuni de educație și sprijin al pacienților, pentru prevenție și screening în rândul populației, în vederea prevenției diverselor forme de cancer, și susține activ pacienții cu cancer și familiile lor în vederea depășirii momentelor grele cu care se confruntă pe parcursul tratamentului oncologic și în perioadele următoare”, a spus Ioana Cristea, președinte al Asociației OncoPacienților PHOENIX.

Statisticile arată că una din opt femei va face cancer la sân în timpul vieții. Campania “Zilele Roz” este o campanie de prevenție și screening a cancerului la sân la femei și bărbați și vizează, prin diferite acțiuni, conștientizarea faptului că această boală poate fi vindecată dacă este depistată la timp. Printre alte acțiuni ale acestei campanii, care se derulează până la sfârșitul lunii octombrie, se numără: distribuirea în fiecare zi de joi, în Piața Universității și la Casa de Cultură “Friederich Schiller”, a peste 13.000 de materiale informative de autoexaminare a sânilor la femei și bărbați, participare la evenimente caritabile pentru femeile cu mastectomie și acțiuni de educație a studentelor și studenților la Facultatea de Agronomie din București.

Mai multe informații despre proiectele Asociației OncoPacienților PHOENIX găsiți pe http://aminvinscancerul.ro/.