Centre de vaccinare ”de cartier”: o treime din populație, imunizată

Autoritățile vor să încurajeze vaccinarea unui număr cât mai mare de persoane prin deschiderea centrelor de imunizare mici, ”de cartier”.

”Ne dorim să promovăm campania de vaccinare împotriva COVID-19 prin deschiderea cât mai multor centre, chiar și a centrelor mici, de cartier, care să fie cât mai accesibile ppopulației.Încercăm să facilităm cât mai mult întregul process de vaccinare”, a declarat dr. Vlad Berbecar, președintele Autorității Naționale de Management al Calității în Sănătate (ANMC), cu prilejul deschiderii unui nou centru de vaccinare în incinta instituției.

Centrul va funcționa, pentru moment, până duminică (30 mai), la ora 20.00, însă dacă vor exista solicitări, activitatea lui se va relua. Cei care doresc să se vaccineze în centrul din Splaiul Independenței nr. 202A nu au nevoie de programare, aici având acces și persoanele cu diazbilități.

Cei care vor să se imunizeze trebuie să ajungă la etajul 12, unde se vor înregistra, datele fiind introduse pe platformă, după care vor completa documentele necesare şi vor fi introduşi în zona de aşteptare, fiind preluaţi de un medic.

”Centrele de vaccinare trebuie să se afle cât mai aproape de blocurile din cartiere, de aceea, aceasta va fi direcția pe care vom merge. Până în prezent, o treime din populație a fost deja vaccinată”, a afirmat și vicepremierul Dan Barna.