Maternitatea Polizu: gravidele cu COVID-19, în Unitatea de Excelență

Maternitatea Polizu

Pe lista unităților care vor prelua eventualele cazuri de gravide în travaliu confirmate cu infecția COVID-19, simptomatică sau asimtomatică, se află și Unitatea de Asistență Materno-Fetală de Excelență, parte a Spitalului Clinic Polizu din INSMC (Institutul Național pentru Sănătatea Mamei și Copilului „Alessandrescu – Rusescu”).

Reprezentanții Institutului precizează că Unitatea de Asistență Materno-Fetală de Excelență nu face parte din Componenta de Obstetrică-Ginecologie Polizu (Maternitatea Polizu), aceasta fiind o clădire distinctă, proiectată și construită din fonduri europene nerambursabile în anul 2015 unde, în contextul actual, au fost amenajate un bloc operator/nașteri, un salon cu 2 paturi Terapie Intensivă pentru adulți (lăuze) și un salon cu 2 paturi Terapie Intensivă pentru nou-născuți. Aceste 2 paturi (cuplu mamă-copil) sunt destinate asistenței medicale de urgență a gravidei precum și a nou-născutului, care, după echilibrare, vor fi transferați la Maternitatea Bucur.

”În Spitalul Clinic Polizu activitatea clinică de specialitate obstetrică-ginecologie și neonatologie se desfășoară în parametrii asistenței medicale. Nașterea este o urgență medicală și se va bucura de asistență de specialitate în spitalul nostru ca până cum. De aceeași conduită de specialitate vor beneficia și pacientele cu afecțiuni oncologice, conform algoritmului de tratament. Ministerul Sănătății a recomandat ca patologia feminină benignă sau de <follow up> să se reducă până la 20% din capacitatea spitalicească. Transmitem viitoarelor mame că în Spitalul Clinic Polizu triajul de acces se respectă si se realizează în zone cu circuit special amenajat, în condiții sigure, iar asistența medicală se realizează conform protocoalelor si ghidurilor de buna practică”, dau asigurări reprezentanții INMSC.