Program informatic pentru sănătatea copiilor la nivelul Capitalei

program informatic copii scoala

Cele 609 cabinete de medicină școlară din București vor avea, de vineri, 11 septembrie a.c., un program informatic nou- Medschool.

Digitalizarea presupune simplificarea activităţii cadrelor medicale, gestionarea riguroasă a stocurilor de medicamente şi materiale sanitare, automatizarea abordărilor statistice şi un management mai eficient al stării de sănătate a copiilor şi tinerilor. Facilităţile acestui program informatic sunt următoarele: dosarul electronic pentru fiecare elev permite accesarea istoricului medical şi a formularelor medicale, consultarea fişelor medicale electronice, prescripţii, diagnostice, plan de tratament, evidenţa tratamentelor şi consultarea istoricului de tratament, rapoarte – obţinerea unor rapoarte care conţin date prelucrate şi sintetizate oferind informaţii critice în procesul de dezvoltare a strategiilor pe termen mediu şi lung, ţine evidenţa stocurilor şi tot ce înseamnă zona de organizare a resurselor umane, organizare financiară.

Potrivit reprezentaților Primăriei Capitalei, nicio informație medicală nu va fi stocată de acest soft fără ca părinții să își exprime acordul. Din cei aproximativ 250.000 de copii din unitățile școlare, pentru 90.000 există deja acorduri din partea părinților de a stoca în sistemul informatic elemente ce țin de fișa medicală a minorilor. Stocarea se face în condiţiile legislaţiei în vigoare şi cadrele medicale sau autoritățile pot avea oricând un registru al bolilor copiilor din Bucureşti. În reţeaua de medicină școlară a Capitalei lucrează 869 de cadre medicale: 266 medici şi 603 asistenţi medicali.