Academia Europeană pentru Asistenți Medicali – cursuri pentru profesioniştii din sănătate

Academia Europeană pentru Asistenți Medicali organizează cursuri pentru asistenți medicali debutanți sau cu experiență, medici rezidenți sau studenți la medicină.

Proiectul este unic în România și promovează un nou model de instruire, axat pe învățare practică și experienţială, într-un Centru de Simulare care este, practic, un spital în miniatură, cu încăperi care redau în detaliu saloanele unui spital și manechine high-tech, pe post de pacienți. Cursanții au acces la toate experiențele practice dintr-un spital, într-un mediu sigur şi în același timp foarte realist.

Manechinele pot reproduce orice scenă din viața unui pacient, atât în stadiu cronic, cât și acut, iar cursanții pot interveni asupra lor cu manevre specifice, sub îndrumarea trainerilor Academiei.

Centrul de Simulare este dotat cu manechine umanoide robotice, precum:

–         Apollo, manechin versatil, cu configurații care îl fac să fie aproape uman: clipește, vorbește, plânge și poate simula diverse stări. Pe Apollo se pot testa manevrele de resuscitare, se poate face intubare, aplicarea gulerului, defibrilarea şi măsurarea funcțiilor vitale și a respirației.

–         Paul, reproducerea exactă a unui bebeluș născut prematur în a 27-a săptămână de gestație, cu o dimensiune de 35 cm şi o greutate de 1000g.

–         Clinical Chloe Nursing Care Patient Simulators sunt concepute pentru instruire în procedurile clinice de asistență medicală, permițând studenților să exerseze îngrijirea generală a pacientului sau managementul căilor respiratorii, permiţând şi recoltarea de sânge sau intubarea.

Cursuri

Specialităţile şi domeniile acoperite de cursurile Academiei urmăresc viaţa pacientului, de la stadiul de nou-născut (prin produsele educaţionale destinate ariei de neonatologie sau pediatrie), până la cel de adult. Cursurile adresează nu doar competenţele “tehnice”, cele care presupun manualitate, ci şi abilităţile “soft”, atât de necesare profesioniştilor din domeniu, prin trainingurile de comunicare şi atitudine.

În acest moment sunt disponibile cursurile: ACLS (Advanced Cardiac Life Support), BLS (Basic Life Support), Pas cu pas în tehnicile medicale, EKG (Electrocardiograma), Îngrijirea de rutină a nou-născutului la termen, Reanimarea neonatală, Îngrijiri speciale în terapia intensivă neonatală, Manevre speciale în TINN și utilizarea corectă a echipamentelor, Inițierea și susținerea alăptării, Situații speciale în îngrijirea pediatrică, Noțiuni fundamentale de genetică pentru asistenți medicali, Comunicare empatică în domeniul medical, Ateliere practice (Monitorizare semne vitale I – focus cardiovascular, Monitorizare semne vitale II – focus respirator, Recoltarea probelor de sânge, EKG, Tehnici chirurgicale de bază.)

Descrierile cursurilor sunt disponibile pe https://cursuri.nursing-academy.eu/cursuri/.