COPAC: grupuri online de suport pentru pacienții cu depresie

Coaliția Organizațiilor Pacienților cu Afecțiuni Cronice din România (COPAC) a demarat, pe 6 septembrie, programul dedicat grupurilor de suport pentru persoanele cu boli cronice care sunt afectate și de depresie.

În urma anunțului s-a înscris un număr de 50 de persoane cu diverse afecțiuni cronice, de la cancer la anxietate, miastenia gravis, diabet, boli cardiovasculare.

”Ne bucurăm că s-a înscris un număr mare de oameni, acest lucru arată că pacienții cronici au nevoie de suport și susținere mai ales în această perioadă grea de pandemie. Susținerea pacienților prin informare și suport este prioritatea noastră ca organizație și vom continua să dezvoltăm astfel de proiecte”, a declarat Radu Gănescu, președintele COPAC.

”Sperăm că aceste grupuri vor răspunde nevoilor pacienților cronici. În viitor, ne dorim să dezvoltăm acest serviciu, dar și altele de care pacienții au nevoie și care nu sunt acoperite de către stat”, a precizat Luminița Vâlcea, coordonatorul programului.

În următoarele 2 luni vor fi organizate 4 grupuri online. Participanții de la fiecare grup vor avea minimum 8 ședințe, câte una în fiecare săptămână. Coordonatorul psihologilor implicați este Cătălina Constantin, psiholog cu mare experiență în terapia cu pacienții cu afecțiuni cronice, ea fiind și președintele Asociației Pacienților cu Tuberculoză Multidrog Rezistentă (ASPTMR) – membră COPAC.