Educație și sprijin pentru femeile cu mastectomie

Zeci de femei cu mastectomie au primit proteze și sutiene personalizate, dar și materiale informative referitoare la cancerul de sân. Asociația OncoPacienților PHOENIX a organizat, în cadrul celei de-a treia ediții a campaniei naționale „Zilele Roz”, evenimentul “Vreau să rămân femeie”.

Campania națională se desfășoară pe tot parcursul lunii octombrie și va consta în acțiuni de informare, educație și consultații ale studenților. “Asociația militează activ pentru acțiuni de educație a pacienților și a populației, în general, în vederea prevenirii diverselor forme de cancer și susține activ pacienții cu cancer și familiile acestora, în vederea depășirii momentelor grele pe parcursul tratamentului oncologic și în perioadele următoare”, a declarat Ioana Cristea, președinte al Asociației OncoPacienților PHOENIX. ”Vreau să rămân femeie” este un proiect care vizează strângerea de fonduri necesare pentru oferirea de seturi personalizate de proteză de sân cu sutien special unui număr de peste 100 de paciente cu mastectomie.

Evenimentul “Vreau să rămân femeie” a fost găzduit de Neolife Medical Center. Seturile oferite cadou femeilor cu mastectomie au fost achiziționate din sursele proprii ale Asociației.

Cancerul de sân poate fi vindecat

“Zilele Roz” este o campanie de prevenție a cancerului la sân la femei și bărbați și vizează, prin diferite acțiuni, conștientizarea unui număr cât mai mare de persoane referitor la faptul că această boală poată fi vindecată dacă este depistată la timp. Pe tot parcursul lunii octombrie vor fi distribuite peste 3.000 de materiale informative despre autoexaminarea sânilor la femei și bărbați, vor avea loc evenimente caritabile de promovare a feminității în rândul femeilor cu mastectomie, dar și acțiuni de educație a studentelor și studenților de la Facultatea de Agronomie din București.