Produsele apicole pot preveni apariția anumitor boli sau a complicațiilor acestora

foto produse apicole

Produsele apicole pot să prevină apariția anumitor afecțiuni, dar și a complicațiilor unor boli, cum ar fi, de exemplu, cele respiratorii, mult întâlnite în această perioadă.

Boala este o ruptură a echilibrului corp-minte-suflet. Pentru a putea rezista la agresiunile mediului înconjurator, trebuie să restabilim acest echilibru. Apiterapia propune această abordare, pentru că este interesată de ființa umană în ansamblul ei. Produsele stupului, atât timp cât corespund standardelor de calitate și autenticitate, întăresc organismul și determină sistemul imunitar să reacționeze atacurilor la care este supus zilnic (stres, poluare, oboseală, etc).

În afecțiunile cronice, folosirea acestor produse, complementar cu medicația alopată, ajută pacientul să aibă un plus de energie, stare de bine, fizică și psihică, prin furnizarea de vitamine, oligoelemente și alte principii active, explică specialiștii.

”Bineînțeles că nu se poate vorbi despre apiterapie și prevenția anumitor afecțiuni fără să avem o «igienă» a vieții, în general. Deje bine cunoscutele principii ale alimentației sănătoase, ale mișcării sau ale renunțării la obiceiuri nesănătoase, cum ar fi fumatul, consumul excesiv de zahăr, sare sau grăsimi, sunt absolut necesare pentru echilibrul organismului nostru”, atrage atenția farm. Lavinia Potrîmba.

Un alt mare avantaj al produselor stupului este gustul foarte plăcut și posibilitatea de a le consuma în diferite combinații, după gustul și disponibilitatea fiecăruia.

”Este important ca, atunci când începeți un tratament de prevenție cu produse apicole, să consultați un specialist în acest domeniu ( farmacist, apiterapeut, medicul de familie sau medicul specialist). Aceste produse pot să prevină apariția anumitor afecțiuni, dar și a complicațiilor unor boli, cum ar fi, de exemplu, cele respiratorii, mult întâlnite în această perioadă. Tonicul apicol, având un câmp mare de acțiune prin componentele sale antivirale, antibacteriene, antiinflamatorii și imunoprotectoare, poate diminua frecvența și intensitatea crizelor de astm. La fel și în bronșita cronică, prin efectele imunomodulatoare, calmează simptomele deranjante, cum ar fi tusea, durerile sau transpirația”, mai spune specialistul.