Risc mare de boli infecțioase la concerte și meciuri internaționale

Persoanele care merg la evenimente internaționale (precum concerte, conferințe sau meciuri) ar putea fi expuse unor afecțiuni care cresc riscul de boli infecțioase.

Concerte și meciuri internaționale. Într-un studiu recent, investigatorii au evaluat persoanele bolnave care s-au întors de la astfel de evenimente și au colectat date privind natura evenimentului și relația dintre diagnosticul final și numărul de persoane .

Rezultate

Din 296 de călători bolnavi, 51% au fost femei, iar vârsta medie a fost de 54 de ani (1- 88 de ani). Mai mult de 82% se întorseseră de la întruniri religioase (cel mai frecvent din Umrah sau Hajj) și doar 3% de la Jocurile Olimpice din Brazilia sau Korea de Sud. Alte întruniri au inclus evenimente sportive, culturale sau de entertainment (concerte), și conferințe. 80% dintre diagnostice au fost de boli respiratorii, iar dintre acestea multe prevenibile prin vaccinare: gripă (26%) și pneumonie (20%). 4,5% din diagnostic au fost de boli gastrointestinale. 63% dintre călători au spus că au mers la medic înainte de plecare.

Concluzii

Rezultatele studiului subliniază importanța bolilor respiratorii la astfel de adunări, nevoia de consultații medicale anterioare plecării și luarea în considerare a vaccinării împotriva gripei și a bolii pneumococice.