Testare gratuită COVID-19 în București: platforma unde vă puteți înscrie

platforma testare COVID

Platforma online unde bucureștenii se pot înscrie pentru depistarea gratuită a infecției cu noul coronavirus este activă.

Pe platforma online www.testampentrubucuresti.assmb.ro se pot înscrie voluntar 11.000 de bucureșteni, pentru a fi testați gratuit în vederea depistării infecției cu SARS-CoV-2.

Platforma este parte a proiectului “Testăm pentru București!” – care asigură testarea cu aparate Real Time PCR pe scară largă a persoanelor asimptomatice. Obiectivul proiectului îl reprezintă limitarea răspândirii virusului SARS-CoV-2 în rândul populației Municipiului București – precum și a efectelor extrem de grave ale acestuia, prin testarea PCR.

Până acum, în România s-a pus accentul pe testarea persoanelor simptomatice și a celor care au fost suspecte de infectare cu SARS-CoV-2, pe baza criteriilor stabilite de Institutul Național de Sănătate Publică.

Proiectul „TESTĂM PENTRU BUCUREȘTI!”, care se desfășoară pe aprcursul întregului an, prevede acordarea unui sprijin financiar în cuantum de 200 lei/beneficiar, pentru 11.000 de cetățeni ai Municipiului București care solicită, în mod voluntar, înscrierea în cadrul proiectului în vederea efectuării unei analize de testare RT-PCR. Suma nu se plătește direct beneficiarilor, nu vor fi acordate nici vouchere, ci se va face decontarea direct către unitățile sanitare publice sau private care vor fi afiliate în cadrul proiectului și care vor trebui să întrunească toate condițiile legale pentru desfășurarea acestei activități.

Informații suplimentare puteți obține la tel: 031.069.97.16 / 0758.025.301 sau e-mail: testampentrubucuresti@assmb.ro.

Regulamentul- AICI.